Σχετικά

Ένας σκύλος-πολίτης είναι χρήσιμο να γνωρίζει μια ολόκληρη σειρά από συμπεριφορές που εμείς οι άνθρωποι προσδοκούμε, καθώς και έξυπνους τρόπους προσαρμογής και επικοινωνίας, όπως λόγου χάριν το πώς να κινείται και να φέρεται στη βόλτα, πώς να χαλαρώνει μαζί σας σε ένα ηλιόλουστο καφέ χαζεύοντας τους περαστικούς, πώς να αλληλεπιδρά με τα εξωτερικά ερεθίσματα μιας ιδιαίτερα ανήσυχης πόλης, όπως η Αθήνα, πώς να επισκέπτεται μαζί σας τους φίλους σας απροβλημάτιστα και τελικά τον τρόπο να του ξεκαθαριστεί ότι τα ακριβά νέα παπούτσια σας δεν είναι για μάσημα.

Όμως, οι καθημερινές ανάγκες των σκύλων και των κηδεμόνων τους, που μοιράζονται το πυκνό αστικό περιβάλλον, ξεπερνούν κατά πολύ την χρηστικότητα που προσφέρουν οι οδηγίες “άστο, κάτσε, κάτω, μείνε, άραξε, έλα & πάμε”. Οι κηδεμόνες/φροντιστές ενός σκύλου καλούνται να γνωρίζουν σημαντικές λεπτομέρειες που ταιριάζουν στις ιδιαιτερότητες της σκυλίσιας φύσης, όπως το πώς νιώθει ένας σκύλος, πως αντιδρά, πως σκέπτεται, πως επιλέγει, πως μαθαίνει. Καθώς και τρόπους υποστήριξης, διαχείρισης και προσέγγισης με γνώμονα ένα δομικό στοιχείο που καθορίζει τα πάντα στην συμβίωσή μας μαζί του: την μοναδικότητά του.

Ως εκ τούτου. καλούμαστε να γνωρίσουμε πληρέστερα τον σκύλο που έχουμε δίπλα μας.

Στην σύγχρονη προσπάθεια στους κόλπους της εκπαίδευσης των σκύλων λαμβάνει χώρα μια έντονη μεταστροφή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προτεινόμενων διαδικασιών και στόχων. Πλέον, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία δεν αφορά την – με κάθε διαθέσιμο μέσο – επίτευξη της παραδοσιακά επιδιωκόμενης σκυλίσιας υπακοής, αλλά την καλλιέργεια και την αναδιαμόρφωση πτυχών της ιδιοσυγκρασίας του σκύλου, όπως είναι:  η ηρεμία, η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η προσαρμοστικότητα, ο αυτοέλεγχος, η συναισθηματική συγκρότηση και ωρίμανσή του. Η αποδοχή της συνειδητοποίησης αυτής είναι που με τη σειρά της συνέβαλε σημαντικά στον εμπλουτισμό των τακτικών, των ασκήσεων, των στρατηγικών και κατ΄έπεκταση στον επανασχεδιασμό των προτεινόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επικοινωνήστε λοιπόν μαζί μας, ωστε να οργανώσουμε από κοινού το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς και τον σκύλο σας, να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του.  Και είμαστε βέβαιοι οτι ο σκύλος σας θα καταλάβει και θα εκτιμήσει – πρώτος από όλους – την ιδιαίτερη εκπαιδευτική προσέγγισή του Urban Dogs. Γιατί ο σκύλος σας “μυρίζει” τη διαφορά!

“Σεβασμός στους σκύλους” 

Καθοδηγούμαστε από την αγάπη μας για τους σκύλους καθώς και την έντονη επιθυμία να τους βλέπουμε να χαίρονται τη ζωή στο ρεαλιστικά εφικτό έπακρο.

“Σεβασμός στην Αθήνα” 

Είμαστε κάτοικοι της Αθήνας – μιας ξεχωριστής και παράξενης πόλης – και είναι στιγμές που μας αρέσει πολύ, γι’ αυτό θέλουμε και ο σκύλος μας να τη συνηθίσει και να την αγαπήσει μέσα από τη σωστή εκπαίδευση.

“Εκπαίδευση των σκύλων για ζωή σε πόλη” 

Το περιβάλλον μιας πόλης είναι σημαντικά διαφορετικό από εκείνο της υπαίθρου, προσφέροντας στον σκύλο αμέτρητους πειρασμούς όπως π.χ. γείτονες για να γαυγίσει, ποδηλάτες για να κυνηγήσει, παιδιά για να “φοβίσει”, πόρτες για να “σημαδέψει” και κάθε λογής “σκουπίδια” που – παρά τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία του – μάλλον θα του μυρίζουν υπέροχα. Η εκπαίδευση των σκύλων για μια ξένοιαστη ζωή στην πόλη, μακριά από τους καθημερινούς πειρασμούς και τους κινδύνους της, απαιτεί λοιπόν ειδίκευση.

“Εκπαίδευση των σκύλων και εκπαίδευση των ιδιοκτητών”

Πέρα από τον σκύλο, ένας σωστός επαγγελματίας πρέπει να “εκπαιδεύσει” και τον “ιδιοκτήτη”, ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί σε κάθε πιθανή κατάσταση τον τετράποδο σύντροφό του. Η εκπαίδευση τόσο του σκύλου όσο και του “ιδιοκτήτη” είναι μια διαδικασία που συμβαίνει παράλληλα. Αυτή είναι η αρχή που ακολουθείται και στην περίπτωση των σκύλων-οδηγών αλλά και στην πλειοψηφία των σκύλων εργασίας.

“Μοιραστείτε τις στιγμές της ζωής σας με το σκύλο σας” 

Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, είτε για μια τυχαία συνάντηση με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, είτε για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης διδάσκουμε στον σκύλο το σωστό τρόπο συμπεριφοράς σε κάθε περίσταση, ώστε να είναι ευπρόσδεκτος όπου κι αν βρεθείτε.

“Κάθε σκύλος και κάθε ιδιοκτήτης είναι μοναδικοί”

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκπαιδευτεί ο αγαπημένος σας σκύλος. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η προσέγγιση που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα ευρύ φάσμα θετικών και ήπιων προσεγγίσεων μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε τα δεδομένα σε κάθε σκύλο και κάθε “ιδιοκτήτη”.

“Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”

Σίγουρα πρωταρχικός στόχος όλων είναι η επιτυχία. Παρά ταύτα, αυστηρός μονόδρομος είναι το πλαίσιο αναφοράς των εκπαιδευτικών μας μεθόδων, που κινείται αποκλειστικά στον άξονα θετικών & ήπιων προσεγγίσεων. Απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου κάθε είδους βία & εξαναγκασμό.

σχετικά